Dagvoorzitter, debatleider & presentator

Ik leid vakkundig uw bijeenkomst en bewaak ontspannen maar nauwgezet de sfeer, doelstelling en programma. Maar mijn toegevoegde waarde is vooral ook dat ik u als professioneel frisse buitenstaander adviseer in het voortraject. Ik help u uw doelstelling helder krijgen en bedenk met u een vorm waardoor we die gaan behalen. Ook denk ik met u mee over de communicatie.

Gespreksleiding
Als gespreksleider of dagvoorzitter verrijk ik uw debat/dialoog/symposium/presentatie met een kritische blik, humor en het in het oog houden van uw doelstelling. Niet het doen van je zegje, maar bijdragen aan de oplossing staat centraal. Geen voorspelbaar debat met de hakken in het zand, maar aan een uitkomst werken. In tempo, zonder heilige huisjes en op het scherpst van de snede. Geen Noord-Koreaans podium met eindeloze redevoeringen. Iedereen doet mee. Zo bereikt u maximaal resultaat.

Conceptontwikkeling
U organiseert een debat of congres niet omdat debatteren of vergaderen een doel is. U wilt er iets mee bereiken. Mijn vak is u helpen uw doelstelling concreet en realistisch te maken. Samen bedenken we daar een vorm bij. De dooddoener “zo hoort het nu eenmaal” ken ik daarbij niet. Ik ken eindeloos veel werkvormen en concepten en help u die te visualiseren en loop met u alle checklists af. Kortom, ik begeleid u van idee tot evaluatie.

Strategie
Een goed evenement stata niet op zichzelf, maar is het begin, einde of mijlpaal in een langer proces. Ik denk mee hoe uw evenement maximaal resultaat oplevert voor die strategie. En ik denk dus ook mee over de stappen voor en na uw event.

Communicatie
Te vaak zijn er debatten voor een lege zaal. Of zit de zaal vol zaalvulling, maar komt de doelgroep niet opdagen. Dat is debatteren voor eigen parochie. Een volle zaal begint met een heldere doelstelling en een project dat aansluit op de verwachtingen en behoeften van de doelgroep.

Europa en de EU

Ik ben oprichter van Europees gespreksleiderscollectief ‘Moderating.eu‘. Een gemotiveerde groep professionals dat d EU bubbel wil opschudden en Europese events effectiever, interactiever en scherper wil maken.

debat aanvraag

showreel 2 1/2 minuut

showreel Engels

Partners
Ik werk onder andere voor en met:

Sprekershuys
logo-speakers-academy-16760