Gratis: veilingmeester voor het goede doel

Bent u een goed doel en organiseert u een fundraiser? Ik kom het graag presenteren. Voor een bord eten en 3 consumptiebonnen. En verder gratis.

Bent u een goed doel en organiseert u een fundraiser? Ik kom het graag presenteren. Voor een bord eten en 3 consumptiebonnen. En verder gratis.

Jaren gelden werd ik geboekt voor ik een fundraiser voor het Ronald McDonald Huis VUmc. Behalve het aankondigen van artiesten was mijn belangrijkste taak het leiden van de veiling. Met de opdracht: drijf de prijs van de veilingitems maximaal op, verleid de deelnemers tot het geven van zo veel mogelijk geld en zorg dat ze toch heel blij naar huis gaan.

Het is ons gelukt bijna 2x zoveel op te halen als het target – dat al krankzinnig hoog stond. Nu verdient de organisatie, die geweldige items wist te verzamelen en kundig lootjes verkocht, veel credits daarvoor. Maar ik heb zeker een flinke steen bijgedragen. Het eerste wat ik gedaan heb: ik zou een fee krijgen, maar die heb ik gelijk in de pot gestopt.  Ik heb in 1 avond misschien wel meer waarde opgeleverd voor het goede doel dan in een jaar vrijwilligerswerk. En ik vind veilingmeester zijn gewoon heel erg leuk. Dus dat smaakt naar meer.

Dus:

  • ben je een goed doel
  • heb je een veiling, loterij, benefietavond, etc
  • zoek je een presentator
  • zitten je strijkstokbeleid en governance wel snor

stuur me een bericht of bel me!

Sharing/caring!

ps: organiseer je voor je goede doel een debat of congres? Dan geldt deze actie niet. Dat is gewoon mijn dagelijks werk en broodwinning. Bij twijfel: als het aantrekken van een smoking logisch is, dan kwalificeer je.

Als veilingmeester heb ik al 2 keer stichting Kinderdroomwens geholpen om al hun activitieten voor jongeren en gezinnend ie een trauma hebben meegemaakt, voor het hele jaar gefinancierd te krijgen. In 2024 samen met mijn geweldige collega Joost hoebink.

Voor het Oorfonds was ik vrijwillige veilingmeester op hun eerste benefietmiddag en hielp – live vertaald door een tolk gebarentaal met het ophalen van een geweldig bedrag.

Voor stichting Wiesje – de stichting van Gerda Havertong – leidde ik als vrijwillige veilingmeester een veiling om geld op te halen voor een huis voor mensen met dementie in Suriname.