Het europees parlement moet niet voor banen zorgen.

Het Europees parlement is een campagne begonnen om te proberen de opkomst in 2014 niet zo heeel dramatisch laag te laten zijn. Het eerste onderdeel: aan de burger laten zien dat ze actie onderneemt tegen de werkloosheid. En daarmee doet het precies wat ze niet moet doen.

Het Europees parlement is een campagne begonnen om te proberen de opkomst in 2014 niet zo heeel dramatisch laag te laten zijn. Met een prachtig filpmje met goede boodschap. die stijl (act, react, impact) wordt doorgetrokken in een campagne op Youtube: aan de burger laten zien dat ze actie onderneemt tegen de werkloosheid. En daarmee doet het precies wat ze niet moet doen.

De boodschap is namelijk: het Europees Parlement is een groot grijs monster dat maar 1 mening heeft. En voor u als burger allemaal beslissingen neemt waarvan u maar moet aannnemen dat het goed voor u is. Het wordt begeleid met een mooi filpmje vol getallen, vol techniek, vol dooddoeners en zonder enige visie.

En dat is niet wat het Parlement is. Of zou moeten zijn. Het moet een plek zijn waar visies en meningen met elkaar botsen. Waar beslist wordt of Europa de ene kant op gaat, of de andere kant. In plaats van eenheid, moeten ze juist verdeeldheid uitstralen. Strijd! Meningen! Visies! Ideeen waar het heen moet! Het met elkaar oneens zijn en laten zien dat het uitmaakt dat je stemt en wie je stemt.

Het is de fout die ze maar blijven maken: ze willen dat het Europees parlement geliefd wordt. In plaats van belangrijk wordt gevonden.

Hoe kan dat toch? Doordat het EP wordt geleid door Eurofiele autistische ijdeltuiten als Hans-Gert Pöttering, Jerzy Buzek & Martin Schulz? Verkeerde reclamebureaus? Een ander beeld van wat een parlement zou moeten zijn? Ik weet het niet

EN hier het filpmje waar ik dan weer wel kippenvel van krijg. in de goede zin van het woord: