Vlog: event marketing: zorg vol een volle zaal #protip

Volle zaal? Doe alsof je een festival bent!

Je hebt een mooie uitnodiging gestuurd maar de aanmeldingen lopen voor geen meter. Nu kan het zijn dat je event gewoon echt niet boeiend is of dat je uitnodiging niet wervend is. Kijk dan mijn vlog met open deuren even terug. Maar zelfs met de perfecte uitnodiging, zit je met het probleem dat mensen de aandachtsspanne van een goudvis hebben.
Hoe veel emails heb jij nog in je mailbox waar je nog echt wat mee moet? Hoevaak neem je je voor om wat te kopen maar ben je het een minuut later vergeten?

slimmer uitnodigen voor je event


Je kunt natuurlijk een aantal reminders sturen, maar dat komt stalkerig over en met die AVG wil je geen risico’s nemen.
Het kan slimmer. Deze zomer ga ik weer naar een festival. In die brache is de concurentie moordend, stellen mensen tickets kopen tot het laatst uit en wachten tot al hun vrienden ook gaan.
Daarom zoeken zij regelmatig een goede reden om weer aandacht te vragen. Ze kondigen regelmatig een nieuwe artiest aan, waarschuwen dat de goedkoopste early birds bijna op zijn of doen een enquete naar mijn wensen. En in de laatste dagen voor het event posten ze elke dag foto’s van de opbouw of gewoon de tekst: “heb jij er ook al zo veel zin in. Vergeet je je zonnebrand niet!”

verschillende uitnodigingen voor verschillende doelgroepen


Dat kan je voor zakelijke events ook doen. Stuur een save the date, kondig daarna de sprekers in etappes aan en post daarna regelmatig een inhoudelijke tip van de sluier of stelling. Zo remind je zonder te spammen, en bereik je met verschillende berichten verschillende doelgroepen met verschillende triggers. Doe tekst én video. Doe en post en email en social media en bel ze ook nog even na. Maak een mooie website. Geef VIP tickets en early birds. En laat mensen die al komen hun vrienden uitnodigen voor een paar gratis muntjes.
Er kan van alles, maar de kern is: wees creatief, begin vroeg en hou lang vol. En vergeet je aftermovie niet.