Europa


Iedereen smult van West Wing,House of Cards en Trump. Als er in de VS een boom omwaait schakelen we live over. Maar Brussel is pas echt spannend: 28 landen, 750 parlementariërs en een heel leger lobbyisten doen daar de gekste, domste, slimste en gemeenste dingen voor hun belang.

Europa staat steeds meer in de belangstelling. En terecht. Het is belangrijk, en nog spannend ook. Maar nog te vaak wordt Europa behandeld als saai, ver ons bed en simpel voor of tegen. Terwijl het zoveel meer is. Zeker met Europese verkiezingen op komst. Daarom help ik graag Europa meer te laten leven. Ik leid er debatten in en over, ontwikkel programma’s en kom het graag ergens uitleggen.

Waar kan ik u mee helpen?

U organiseert een debat, congres of event in Brussel (of elders in Europa) en bent op zoek naar een moderator met kennis van zaken, sensitief voor cultuurverschillen en vastbesloten het minder voorspelbaar te maken dan de meeste events in Brussel? ik help u graag verder.
U wilt uw belangen op de Europese kaart zetten en overweegt een Europees congres. Maar waar begint u? Hoe pak je het aan en hoe krijg je de juiste mensen? Ik help u graag verder!

zie ook mijn Europese website: www.moderating.eu

congres voor Oost-Nederland in Brussel

Al 10 jaar volg ik de Europese politiek op de voet. In mijn studententijd gaf ik gastlessen over Europa en was ik jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken. Daarna werkte daarna bij Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad en was kandidaat voor het Europees Parlement.

Wat ik verder doe

moderating.eu

Congressen en events in Brussel zijn vaak onnodig saai en ouderwets. Dat kan zo veel leuker, effectiever en spannender. daarom ben ik moderating.eu begonnen: een collectief moderatoren die nieuwe energie willen geven aan Brussel

Brussels Bubbles

Met journalistencollectief Cafébabel maak ik een maandelijkse talkshow in Brussel. In “Brussels Bubbles” strijden twee journalisten om de gunst van het publiek met een bijzonder verhaal over de wereld van politiek, spin en media. zie www.brusselsbubbles.eu en like ons op facebook.

videos EP

Regelmatig interview ik Europarlementariers. Dat is geboren uit frustratie: als er al Europarlementaries in beeld komen, zijn zij er vaak om ‘de stem van Brussel’ te zijn of als een soort ombudsman. Ik wil laten zien dat het EP een echt parlement is: met verschillen tussen partijen, voor- en tegenstanders van plannen en een fel politiek debat.